ТРИ МОРАВЕ ЦРВЕНО

Рејон: Три Мораве / Виногорје: Јагодина / Локалитет: Лозовик

Подлога: Кобер 5бб
Узгојни облик: Асиметрична кордуница
Број биљака по хектару: 5208
Принос по чокоту: 1.8 kg

Prokupac (100%)

Површина: 7 ha
Епоха сазревања: III – IV
Надморска висина 295 m
Експозиција Југоисток
Нагиб: 11.2%
Земљиште: Вертисол (смоница); Дубок Иницијални хоризонт (о – а) богат органском материјом; Средња текстура, 30% глине.

Винификација:
Ферментација и мацерација трају око 20 дана на контролисаној температури од 25 – 28° C. Након завршене малоклактике у инокс суду, 50% добијеног вина сазрева у храсту док остатак остаје у иноксу.

Одлежавање у боци минимум 12 месеци.

Анализа вина: 14%, pH 3.5, укупне киселине 5.2 g/l, заостали шећер 1 g/l

Начин паковања: 6 x 0.75 l

Вино изразито воћног букеа и снажног сортног карактера. Упечатљиви мирисни тонови зрелих трешања, јагода и малина, прожети дискретним нотама ваниле, настављају се и на непцима као снажан талас воћне свежине. Текстура је глатка, танини нежни. У динамичној завршници укуса, воћне ароме су допуњене тоновима зимске крушке, бибера и чоколаде. Вино је питко и сочно, са израженом елеганцијом воћних мириса и укуса.

1 2 3 5 4 6 7 8 9 10 11 11

Мапа винограда „Језеро”

1 Pinot Gris 1 ha
2 Pinot Noir 1 ha
3 Cabernet Franc 1 ha
4 Cabernet Franc 1.6 ha
5 Syrah 0.85 ha 6 Prokupac 0.7 ha
7 Chardonnay 1.9 ha
8 Cabernet Sauvignon 1.3 ha
9 Cabernet Sauvignon 0.85 ha
10 Syrah 1.25 ha
11 Винарија / Winery

N 1 2 3 5 4 6 7 8 9

Мапа винограда “Бели камен”

1 Merlot 2.35 ha
2 Tamjanika 4 ha
3 Tamjanika 3.25 ha
4 Prokupac 3 ha
5 Prokupac 3.5 ha
6 Merlot 2 ha
7 Merlot 2 ha
8 Morava 3 ha
9 Morava 4 ha